• darkblurbg
 • darkblurbg

Jullie gaan trouwen. Gefeliciteerd! Je hebt een datum, een locatie en nu nog een trouwambtenaar (BABS). Jullie willen geen standaard ceremonie, je wilt iets anders, iets bijzonders. En toen kwam je op mijn site terecht. Tof! 

Je wilt trouwen op een speciale locatie, maar blijkt geen officiële trouwlocatie te zijn, of het tijdstip/de dag waarop je wilt trouwen is niet bij de gemeente is toegestaan. Een ceremonieel huwelijk is dan dé oplossing. Jullie gaan naar de gemeente, zetten (gratis) je handtekening bij de op de officiële huwelijksakte én jullie trouwceremonie wordt door mij voltrokken. Op deze manier kun je trouwen wanneer je maar wilt, waar je maar wilt, en hoe je het wilt: In het bos, op het strand, in het buitenland, op een schip, zelfs in je eigen achtertuin!  

Ik vind het een hele grote eer om jullie trouwambtenaar te mogen zijn. Speciaal voor jullie schrijf ik een op maat gemaakte speech, op je lijf geschreven. Daarnaast hebben jullie een special act. Met een live gezongen lied zorg ik ervoor dat jullie een spectaculair entree kunnen maken, bijzonder helemaal eigen! Met een Babs én een zangeres in één is jullie trouwceremonie toch helemaal af!

Hoe werkt het?

 • Al vrij snel nadat jullie contact met mij hebben gezocht, maken wij een afspraak voor een eerste kennismaking. Ik nodig jullie graag uit bij mij thuis, gezellig met een hapje en een drankje. Voelt het goed en pas ik bij jullie? Dan maken we we een globale opzetje van jullie ceremonie.
 • Weten jullie na het kennismakingsgesprek zeker dat ik de ceremonie mag gaan leiden? Dan plannen we een gesprek in bij jullie thuis om elkaar nog beter te leren kennen. Verder kijken we hoe we ervoor gaan zorgen dat de ceremonie helemaal bij jullie past! Vertel me het me maar! Ik investeer heel graag in jullie! Gemiddeld zo'n 30-35 uur zal in jullie ceremonie steken.
 • We hebben regelmatig mail, app of telefonisch contact.
 • Ruim voor de trouwdag kom ik bij jullie op bezoek. We nemen dan uitvoerig de ceremonie door. Ik neem hier alle tijd voor en kan jullie daardoor nog beter leren kennen. Ook krijg ik een goed beeld van jullie thuis, de plek waar jullie je op je gemak voelen. En misschien ontmoet ik andere gezinsleden, familie, vrienden of huisdieren. Ik kijk er naar uit!
 • Ook neem ik in overleg met jullie contact op met een aantal lieve familieleden, vrienden en getuigen om hun input te vragen, zodat ik een mooi en compleet beeld van jullie krijg. 
 • Wanneer jullie bij de gemeente melding gaan doen van jullie voorgenomen huwelijk, geven jullie aan te kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Daarna zal ik de nodige stappen nemen.
 • Bij een ceremonieel huwelijk of herbevestiging zorg ik voor de ceremoniële akte in tweevoud.
 • Voor advies met betrekking tot jullie wensen voor de ceremonie of andere leveranciers, sta ik graag voor jullie klaar.
 • Voor jullie kinderen (tot ca. 10 jaar) heb ik een speciale akte die zij mogen ondertekenen. Dat is leuke herinnering aan jullie bijzondere dag.
 • De benodigde zang- en geluidsapparatuur voor microfoonversterking en muziek tijdens de ceremonie wordt ook door mij verzorgd
 • En natuurlijk leid ik van begin tot eind jullie trouwceremonie met een persoonlijke speech en jullie uitgekozen songs.

 

.

 

Tarieven

Het tarief voor de zingende BABS is vanaf 895,-. Dit bedrag is inclusief btw en exclusief reiskosten.     

Eventuele additionele kosten:

 • Leges bij de gemeente waar jullie trouwen.
 • Benoeming van mij als ‘BABS voor één dag’ (BABS=Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand). In geval van een burgerlijk huwelijk moet de gemeente waarin jullie trouwen mij voor één dag benoemen als hun ambtenaar van de burgerlijke stand van de betreffende gemeente. De regels en kosten rondom ‘benoeming voor één dag’ verschillen per gemeente.

 

Trouwen in het buitenland

Voor trouwen in het buitenland geldt hetzelfde bedrag als in Nederland echter zijn de reis- en verblijfkosten niet inbegrepen. Ik reis graag met jullie mee naar een plek jullie keuze! Daarom maak ik voor een huwelijk in het buitenland een offerte op maat.